INGREDIENTAI: 6 vienetai obuolių (didelių, saldesnių)
3 šaukšteliai rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
Trupiniams:
150 gramų speltų miltų
80 gramų sviesto
70 gramų avižinių dribsnių (smulkių arba kavamale pasmulkintų)
70 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą trumpam įdėkite į šaldymo kamerą.
2.
Miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais, cukrumi ir citrinos žievele.
3.
Į paruoštą miltų mišinį įtarkuokite ar smulkiai įpjaustykite šaltą sviestą. Rankomis sviestą įmaišykite į mišinį, kol susidarys tolygūs trupiniai.
4.
Nuskuskite ir nedideliais kubeliais supjaustykite obuolius. Sumaišykite juos su vanilės pasta ir ruduoju cukrumi ir sudėkite į kepimo indelius. Obuolius apibarstykite paruoštais trupiniais.
5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
6.
Šiltus pyragėlius tiekite su vaniliniais ledais.