INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė pūstų ryžių
125 gramai zefyrų (baltų)
80 gramų kokosų aliejaus
80 gramų žemės riešutų sviesto
1 stiklinė kokoso drožlių
1 stiklinė saulėgrąžų
0.5 stiklinės avižų
0.5 stiklinės razinų
2 šaukštai jogurto, natūralaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į vidutinio dydžio puodą sudėti zefyrus, supilti kokosų aliejų ir kaitinti ant mažos ugnies. Pavirti pamaišant apie 5 minutes arba kol ištirps ir išsilydys.
2.
Dideliame dubenyje sumaišyti pūstus ryžius, razinas, avižas, saulėgrąžas. Supilti išlydytą masę ir maišyti, kol gerai sulips.
3.
20 cm skersmens kvadratinę skardą iškloti kepimo popieriumi, apibarstyti milteliniu cukrumi ir apšlakstyti natūraliu jogurtu.
4.
Tada dėti paruoštą masę, stipriai paspausti, kad paviršius būtų lygus.
5.
Palikti 2 valandas atvėsti ir tada supjaustyti juostelėmis.
6.
Kiekvieno batonėlio vieną galą pamirkyti jogurte, kol sustings (apie 4 valandas).
7.
Javainių batonėlius galima sandariai supakuoti ir laikyti šaldytuve. Skanaus!