INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų lęšių (1 skardinės)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (1 skardinės)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
3 skiltelės česnako
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Morką, svogūną ir česnaką supjaustyti nedideliais kubeliais.
2.
Pakepti keptuvėje su aliejumi svogūną, morką, česnaką.
3.
Į puodą sudėti pakeptas daržoves, supilti pomidorus, lęšius, vandens tiek, kad apsemtų daržoves. Pagardinti prieskoniais. Virti ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės apie 15-20 min.
4.
Išvirusią sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Tirštumą reguliuoti pagal save. Jei sriuba per tiršta, įpilti vandens ar sultinio.
5.
Pateikiant, papuošti bazilikais. Galima pagardinti kietuoju sūriu.