INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos sprandinės
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės+0.5 sulčių)
1 šaukštas pomidorų padažo
1 šaukštas petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis maltų lauro lapų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sprandinę pabarstome druska, pipirais, lauro lapeliais, aitriosios ir saldžiosios paprikos milteliais. Apšlakstome citrinų sultimis ir ištepame pomidorų padažu. Paliekame marinuotis. Aš dažniausiai paliekame per naktį.
2.
Sprandinę dedame į kepimo rankovę ir pašauname kepti į 160 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val. 20 min.
3.
Kepimo rankovę praplėšiame ir kepame dar apie 10 min, kol sprandinė gražiai apskrus. Iškepusią pabarstome petražolėmis ir citrinos žievele.