INGREDIENTAI: Vanduo
200-300 g vištienos
Juodųjų pipirų žirneliai
Lauro lapai
Druska (pagal skonį)
200 g skaldytų džiovintų žirnių
100 g rūkytos šoninės
4 morkos
2 bulvės
1 šaukštas sviesto
Kapoti krapai
1 vnt. KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vandeniu užpilti vištieną (tinka bet kokios dalys), berti kelis juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelius, druskytės ir virti ant silpnos ugnies, kol mėsytė pradės skirtis nuo kaulo. Mėsytę išgriebti, o sultinį perpilti per sietelį. Skaldytus džiovintus žirnelius nuplauti, suberti į sultinį (jei dar reikia, užpilti daugiau vandens) ir virti apie val., kol žirniai sumikštės. Morkas nuskusti ir susmulkinti smulkiais kubeliais arba sutarkuoti. Apkepinti svieste. Bulves supjaustyti taip pat mažais kubeliais. Rūkytą šoninę supjaustyti juostelėmis ir apkepinti su trupučiu aliejaus. Morkas, bulves ir šoninę berti į puodą, kai suminkštės žirniai ir dar pavirti, kol suminkštės morkos ir bulvės. Berti nuo vištienos kaulų nuimtą ir susmulkintą mėsytę, kapotus krapus, sultinį ir dar šiek tiek pavirti. Tiekti su šaukštu grietinės. Skanaus!