INGREDIENTAI: 250 gramų lazanijos lakštų
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
Mėsos padažui:
500 gramų kiaulienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 šlakelis aliejaus
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Baltam padažui:
500 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
100 gramų fermentinio sūrio
1 šaukštas kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną ir česnakus nulupame, pasmulkiname. Gerai įkaitintame aliejuje pakepiname daržoves, joms suminkštėjus sudedame mėsą. Kepiname, kol jis iškeps ir taps biri, nesušokusi į vieną gabalą. Į mėsos padažą supilame pomidorų tyrę, konservuotus pomidorus, griežinėliais pjaustytas morkas. Beriame pipirų ir druskos. Kaitrą primažiname ir troškiname apie 30 min.
2.
Baltajam padažui, prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir pakaitiname, kol jie šiek tiek pakeis spalvą ir pakeps. Supilame pieną, beriame druską, pipirus, muskatą. Pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Suberiame tarkuotą sūrį.
3.
Į kepimo indą dedame sluoksnį lazanijos lakštų, tada dedame mėsos sluoksnį, apšlakstome baltuoju padažu ir taip sluoksniuojame toliau. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos.
4.
Indą pridengiame folija ir dedame kepti į 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę 45 min. Foliją atidengiame ir baigiame lazaniją kepti, kol ji gražiai apskrus. Pabarstome kietojo sūrio drožlėmis.