INGREDIENTAI: 250 gramų burokėlių (virti)
100 gramų sūrio (Mocarela)
0.5 vieneto citrinų (nedidelė)
0.5 gūželės salotų ( Iceberg)
0.5 galvos svogūnų (raudoni)
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštas cukraus
1 saujelė petražolių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Perpjauti pusiau burokėlius ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais. Salotas supjaustyti juostelėmis.Pusę galvutės svogūno supjaustyti plonais griežinėliais. Citriną nuplikyti ir atpjauti vieną ploną griežinėlį. Iš likusios citrinos dalies išspausti sultis.
2.
Paruošti užpilą: sumaišyti du valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 citrinos sultis, valgomąjį šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir 3 valgomus šaukštus vandens.
3.
Ant lėkštės dugno išdėlioti sluoksnį virtų burokėlių ir sulaistyti užpilu. Po to sudėti salotas, sūrį, svogūnų griežinėlius ir likusius burokėlius. Viską vėl gausiai aplaistyti užpilu. Puošti petražolėmis ir citrinos griežinėliu.