INGREDIENTAI: 600 gramų jautienos kepenėlių
0.5 šaukšto miltų
šiek tiek pieno (užmerkti kepenėlėms)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės, liesos (naudojau 15% riebumo)
1 vienetas morkų (didesnių)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas miltų
šiek tiek vandens (arba sultinio)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles nuplauti, supjaustyti plonomis, nedidelėmis juostelėmis, užpilti pienu ir palikti porai valandų pastovėti.
2.
Padažui nuskusti morką, ją sutarkuoti stambia tarka ir trumpai pakepinti keptuvėje. Sudėti supjaustytą svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės.
3.
Suberti miltus, išmaišyti, supilti grietinėlę, įdėti pomidorų padažą, šiek tiek vandens arba sultinio. Vandens kiekį reguliuokite pagal padažo tirštumą. Suberti prieskonius ir ant mažos ugnies nuolat maišant kelias minutes patroškinti.
4.
Nuo kepenėlių nupilti pieną, įberti 0,5 šaukšto miltų, išmaišyti ir pakepinti keptuvėje su aliejumi ant stiprios ugnies apie 2 minutes.
5.
Sudėti kepenėles į keptuvę su padažu ir ant mažos ugnies patroškinti 3 - 5 minutes. Pabaigoje suberti smulkintas petražoles.
6.
Patiekti su padažu ir mėgstamu garnyru. Mes valgėme su bulvių - špinatų koše ir raugintais kopūstais.