INGREDIENTAI: 1 vienetas silkių filė
2 vienetai obuolių
1 vienetas kiaušinių (kietai virto)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
7 riekelės prancūziško batono
1 vienetas geltonosios paprikos (mažosios)
4 vienetai juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkę ir svogūną sukapoti aštriu peiliu kuo smulkiau. Kietai virtą kiaušinį ir 1 obuolį nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Antrą obuolį palikti papuošimui.
2.
Viską sumaišyti, suberti maltus džiuvėsėlius, cukrų, cinamoną, pipirus, supilti citrinos sultis, aliejų, gerai išmaišyti. Palaikyti šaldytuve apie 30 min., kad susijungtų skoniai.
3.
Tepti ant prancūziško batono riekelių, puošti mažos geltonos paprikos žiedeliais, juodų alyvuogių puselėmis, patiekimo lėkštę dekoruoti išpjaustytu obuoliu.
Patarimai:
•
Jei obuolys rūgštus, citrinos sulčių nereikia.
•
Silkę ir svogūną kapojau aštriu peiliu, kiaušinį ir obuolį tarkavau burokine tarka. Maisto smulkintuvo naudoti nerekomenduojama, nes viską labai sutrina iki tyrės konsistencijos. Pavyksta kitoks skonis.
•
Silkę geriau naudoti neskrostą, su galva. Nudarinėjimas užtrunka, bet rezultatas to vertas. Aišku, skubantys gali pirkti iškart silkės filė.