INGREDIENTAI: Lakštams:
1 puodelis medaus (1 puodelis 200 ml)
3 šaukštai pieno
150 g margarino VILNIUS kepiniams
3 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
~ 4 puodeliai miltų
Pertepimui:
1 kg 25%-20% grietinėlės
3/4 puodelio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną išsukame su cukrumi, medumi, pienu, kiaušiniais, soda ir druska. Suberiame miltus ir gerai išminkome. Tešlą palaikome šiltai 20 min. Tešlą padaliname į 7 dalis. Tuomet iškočiojame kiekvieną jų iki 1 cm storio lakštų. Lakštas turi gautis maždaug 26 cm skersmens. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skarų ir kepame orkaitėje iki 200 C apie 10-15 min. Iškepusius ir pravėsusius lakštus ištepame kremu, sudedame vieną ant kito ir paliekame šaltai bent porai valandų. Pertepimas paruošiamas labai lengvai - Jums tereikia grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, jei norisi galima įlašinti citrinos sulčių. Taip pat kiekvieną lakštą galima plonai patepti medumi. Skanaus :)