INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos filė
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai prieskonių vištienai
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio
0.5 šaukštelio kario
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį miltų
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Padažui:
0.5 vieneto brokolių
0.5 stiklinės pieno
50 gramų sviesto
2 šaukštai grietinės
30 gramų fermentinio sūrio
2 šaukšteliai miltų
1 žiupsnelis kario
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos filė supjaustome kepsniukų dydžio gabaliukais. Pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku, vištienos prieskoniais, žolelėmis, kariu ir paliekame marinuotis bent kelioms valandoms.
2.
Kepsniuką voliojame į miltų ir džiūvėsėlių mišinį, į kiaušinių plakinį ir vėl į miltus. Apkepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
3.
Pasigaminame padažą: brokolius apverdame sūdytame vandenyje apie 3 min, perliejame šaltu vandeniu ir susmulkiname.
4.
Keptuvėje išlydome sviestą, sudedame brokolius, grietinę. Pakaitiname apie kelias minutes. Pabarstome miltų ir pilame šiek tiek pieno. Kaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Gardiname druska, kariu ir tarkuotu sūriu.
5.
Valgėme kepsniukus su kuskusu ir šiuo padažu. Skanaus.