INGREDIENTAI: Tešlai:
4 lapeliai sluoksniuotos tešlos
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek aliejaus (vamzdelių aptepimui)
Kremui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų maskarponės sūrio
5 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek citrinos žievelės
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek apelsinų esencijos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išplakti grietinėlę su cukraus pudra, po truputį įmaišyti maskarponę, sudėti nutarkuotą citrinos žievelę. Įpilti šiek tiek apelsino esencijos ir įspausti citrinos sulčių. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Tešlą atšildyti, lengvai pakočioti ir supjaustyti išilgai juostelėmis.
3.
Specialius vamzdelius (jei neturite, galima gniaužant foliją suformuoti kūgio formos formeles) aptepti aliejumi, gražiai apsukti tešlos juostelėmis ir aptepti kiaušinio plakiniu. Dėti į kepimo formą ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.
4.
Atvėsinti, nuimti nuo formelių. Sudėti kremą į konditerinį maišą ir užpildyti vamzdelius.