INGREDIENTAI: Tešlai:
80 gramų ryžių miltai
85 gramai sviesto
60 gramų migdolų miltų
45 gramai avižinių miltų
12 gramų bulvių krakmolo
40 gramų cukraus
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (formelėms patepti )
Įdarui:
200 gramų maskarponės sūrio
1 vienetas kiaušinių
2 saujos uogų
30 gramų cukraus
2 šaukštai citrinos žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai visus miltus sumaišome su krakmolu, druska ir cukrumi.
2.
Sviestą ištirpiname, pilame į miltų mišinį ir rankomis maišome, kol masė taps panaši į drėgną smėlį.
3.
Tartalečių formas ištepame aliejumi. Dedame trupinius ir rankomis formuojame pagrindą. Lengviausia pirmiausiai padaryti dugną, o vėliau kraštelius. Formeles dedame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.
4.
Įdarui į maskarponės masę įmušame kiaušinį, suberiame cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir plakame elektriniu plakikliu kelias minutes.
5.
Kremą sudedame į formeles, apibarstome uogomis.
6.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pageltonuos. Paliekame atvėsti ir tik tuomet išimame iš formelių.