INGREDIENTAI: Tešlai:
300 g margarino VILNIUS kepiniams
3 kiaušinių tryniai
3 stiklinės miltų
1 a.š. sodos (gesintos actu)
Pirmam kremui:
1 stiklinė cukraus
3 kiaušinių baltymai
Antram kremui:
1 skardinė sutirštinto pieno
200 g margarino VILNIUS kepiniams
1 stiklinė graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai skirtus produktus gerai išmaišome ir išminkome tešlą. Dedame 3 valandoms į šaldytuvą. Maišytuvu pagaminame morenginį kremą iš kiaušinių baltymų ir cukraus. 15-20 min. prieš kepimą išimame tešlą ir padaliname į tris dalis. Dedame tešlos rutuliuką ant kepimo popieriaus ir pirštais padarome, maždaug 5 mm storio apskritimą. Trečdalį riešutų tolygiai beriame ant tešlos ir "užklojame" morenginio kremo sluoksniu. Kepame 25-30 min. iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tą patį padarome ir su kitomis dviem tešlos dalimis. Iškepusius lakštus paliekame atvėsti. Sutirštintą pieną verdame 2 valandas ir sumaišome su margarinu. Šiuo kremu tepame kiekvieną lakštą. Papuošiame pagal savo skonį.