INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
250 mililitrų pieno
šiek tiek džemo
7 gramai sausų mielių
šiek tiek aliejaus ( virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Iš miltų, kiaušinio,aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus,druskos, šilto pieno bei mielių užminkome mielinę tešlą ir du kartus ją šiltai pakildiname. Pakilusią tešlą iškočiojame ir stikline ar puodeliu išspaudžiame apskritimus. Apskritimų kraščiukus aptepame plaktu kiaušinio baltymu. Į apskritimo vidurį dedame džemo, uždengiame kitu apskritimu ir sulipdome kraštus. Paruoštas spurgas pakildiname 15 min. ir verdame įkaitintame aliejuje. Pabarstome cukraus pudra i ir patiekiame. Skanaus!