INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
200 gramų fermentinio sūrio
200 gramų voveraičių (ar kitų miško grybų arba pievagrybių)
150 gramų grietinėlės, 35% riebumo
2 vienetai svogūnų
3 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių (ar kitų mėgstamų žalumynų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papildomai:
1 šlakelis aliejaus (arba sviesto, kepimui)
pagal poreikį aliejaus (arba sviesto, kepimo indo aptepimui)
pagal poreikį vandens (virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves gerai nuplauti. Į puodą pripilti vandens, užvirti, sudėti bulves su lupenomis ir virti apie 20 minučių, jų pervirti nereikia, nes dar keps orkaitėje. Jei norite virti be lupenų, tai virimo laikas bus dar trumpesnis.
2.
Bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio storio griežinėliais.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti. Svogūnus susmulkinti, suberti į keptuvę ir kelias minutes apkepti. Svogūnus atidėti.
4.
Voveraites gerai nuvalyti ir suberti į keptuvę, pakepti apie 10 minučių.
5.
Petražoles pasmulkinti. Į dubenėlį išspausti česnaką, įpilti grietinėlės, suberti petražoles, pagardinti druska, pipirais ir išmaišyti.
6.
Kepimo formą ištepti aliejumi, dėti ploną sluoksnį bulvių griežinėlių, šiek tiek svogūnų, užpilti šlakelį grietinėlės, tuomet dėti dar bulvių, svogūnų, užpilti grietinėles, sudėti grybus.
7.
Sūrį sutarkuoti, pabarstyti ant grybų sluoksnio.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 35 minutes.