INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (geriau sausesnės)
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
šiek tiek sezamo sėklų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia varškę šaukštu gerai ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniais. Į varškę suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai masę išmaišome ir išminkome.
2.
Iš varškės masės delnais formuojame kamuoliukus. Juos šiek tiek suplojame į varškėtukus. Beje, jeigu formuojant tešla limpa prie rankų, varškėčius formuokite šlapiomis arba miltuotomis rankomis. Paruoštus varškėtukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Galima kepti ir tiesiog taip, bet aš dar varškėtukų viršų aptepiau kiaušinio tryniu ir pabarsčiau sezamo sėklomis.
3.
Šauname juos į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 - 30 minučių, kol bus gražiai auksinės spalvos.
4.
Patiekiame valgytojams su uogiene ir grietine arba jogurtu.