AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų varškės 9%
90 gramų sviesto
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos serbentų (arba kitokių uogų)
1 vienetas kiaušinių trynių (nebūtina, žr. patarimus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dedu varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą, kiaušinio trynį, beriu cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinu. Ilgai trinti nereikia, tik kad ingredientai apsijungtų. Jeigu neturite trintuvo, galite ištrinti tiesiog mediniu šaukštu.
2.
Miltus sumaiÅ¡au su kepimo milteliais. Ä® varÅ¡kÄ—s-sviesto masÄ™ beriu pusÄ™ miltų ir iÅ¡maiÅ¡au Å¡aukÅ¡tu. Tada beriu likusius miltus ir greitai užminkau teÅ¡lÄ…. Miltų gali reikÄ—ti kiek daugiau ar mažiau. Jų dÄ—kite tiek, kad teÅ¡la nebÅ«tų llipnį, bet ir jokiu bÅ«du ne kieta. TeÅ¡lÄ… suspaudžiu į plokÅ¡ÄiÄ… diskÄ…, pridengiu maistine plÄ—vele ir padedu pusvalandžiui į Å¡aldytuvÄ… (teÅ¡lÄ… galima pasiruoÅ¡ti ir iÅ¡ vakaro).
3.
Gnybiu po gabalėlį tešlos, rankomis suvolioju graikinio riešuto dydžio rutuliuką ir jį suploju tarp delnų į daugmaž 0.5 cm storio apskritimą. Dedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdama tarp sausainukų poros centimetrų tarpus, nes kepdami jie kils.
4.
Į sausainius įspaudžiu uogų. Jų nepagailėkite, nes su daugiau uogų sausainiai būna skanesni.
5.
Sausainius dedu į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu 20-25 minutes (kol sausainių viršus gražiai paruduoja).
6.
Iškepusius sausainius sudedu atvėsti ant grotelių, o tada jau galima skanauti :)
Patarimai:
•
PrieÅ¡ patiekiant sausainukus dar galima pabarstyti trupuÄiu cukraus pudros, bet tas nebÅ«tina.
•
Šiuos sausainius paprastai kepu su raudonais ir juodais serbentais, nes jų rūgštelė labai dera su varškinės tešlos salstelėjimu. Bet puikiai tiks ir kitokios mėgiamos uogos, pvz. mėlynės, šilauogės, bruknės. Jeigu uogos saldesnės, cukraus į tešlą galite dėti mažiau.
•
Trynys į tešlą nėra būtinas, tiesiog jis suteikia sausainiams gražesnę, rusvesnę spalvą. Jeigu jo nedėsite, miltų kiekį truputėlį pamažinkite.