TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-27 06:47
Minkšti varškės sausainiai su uogomis
Varškės sausainiai su uogomis serbentais

Porcijų skaičius: 24

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų varškės 9%
90 gramų sviesto
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 saujos serbentų (arba kitokių uogų)
1 vienetas kiaušinių trynių (nebūtina, žr. patarimus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį dedu varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą, kiaušinio trynį, beriu cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinu. Ilgai trinti nereikia, tik kad ingredientai apsijungtų. Jeigu neturite trintuvo, galite ištrinti tiesiog mediniu šaukštu.

2.
Miltus sumaišau su kepimo milteliais. Į varškės-sviesto masę beriu pusę miltų ir išmaišau šaukštu. Tada beriu likusius miltus ir greitai užminkau tešlą. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau. Jų dėkite tiek, kad tešla nebūtų llipnį, bet ir jokiu būdu ne kieta. Tešlą suspaudžiu į plokščią diską, pridengiu maistine plėvele ir padedu pusvalandžiui į šaldytuvą (tešlą galima pasiruošti ir iš vakaro).

3.
Gnybiu po gabalėlį tešlos, rankomis suvolioju graikinio riešuto dydžio rutuliuką ir jį suploju tarp delnų į daugmaž 0.5 cm storio apskritimą. Dedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdama tarp sausainukų poros centimetrų tarpus, nes kepdami jie kils.

4.
Į sausainius įspaudžiu uogų. Jų nepagailėkite, nes su daugiau uogų sausainiai būna skanesni.

5.
Sausainius dedu į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu 20-25 minutes (kol sausainių viršus gražiai paruduoja).

6.
Iškepusius sausainius sudedu atvėsti ant grotelių, o tada jau galima skanauti :)


Patarimai:
•
Prieš patiekiant sausainukus dar galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros, bet tas nebūtina.

•
Šiuos sausainius paprastai kepu su raudonais ir juodais serbentais, nes jų rūgštelė labai dera su varškinės tešlos salstelėjimu. Bet puikiai tiks ir kitokios mėgiamos uogos, pvz. mėlynės, šilauogės, bruknės. Jeigu uogos saldesnės, cukraus į tešlą galite dėti mažiau.

•
Trynys į tešlą nėra būtinas, tiesiog jis suteikia sausainiams gražesnę, rusvesnę spalvą. Jeigu jo nedėsite, miltų kiekį truputėlį pamažinkite.




admin · 2020-09-08 09:00 · 385 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt