AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Kremui:
300 gramų braškių
250 gramų kokosų pieno (riebaus iš skardinės)
20 gramų klevų sirupo
2 Å¡aukÅ¡tai citrinų sulÄių
5 gramai agar agaro
Pagrindui:
165 gramai datulių (be kauliukų)
60 gramų migdolų
3 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto)
10 gramų kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Naudojame tik kietąją kokosų pieno dalį iš skardinės. Skardinę palaikyti šaldytuve, kad riebioji dalis atsiskirtų.
2.
Kremui kokosų pieno riebiąją dalį sumaišykite su citrinos sultimis ir palikite stovėti kambario temperatūroje.
3.
Jei pagrindui naudosite džiovintas datules, jas užpilkite karÅ¡tu vandeniu ir palaikykite 30 minuÄių. Naudojant Å¡viežias, jas užtenka tik nuplauti.
4.
Datules kartu su kokosų aliejumi sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki pastos konsistencijos.
5.
Migdolus atskirai sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su trinta datulių mase ir kakava.
6.
ApvaliÄ… formÄ… (18 cm skersmens, bet tikrų ir dar mažesnÄ—) iÅ¡klojame kepimo popieriumi ir sukreÄiame rieÅ¡utų ir datulių masÄ™, paskirstome ir gerai prispaudžiame. Dedame į Å¡aldytuvÄ….
7.
Kremui braškes sudedame į kokteilių plaktuvą ir susmulkiname.
8.
Braškes pilame į nedidelį puodą, įjungiame kaitrą ir iškart įdedame agaro miltelius. Maišome šluotele, užverdame ir paverdame 1 minutę.
9.
Braškių masę iškart sumaišome su kokosų pieno mase, pagardiname klevų sirupu ir supilame į kepimo formą ant riešutinio pagrindo. Laikome šaldytuve kelias valandas.
10.
Sustingusį tortą puošiame braškėmis, šokolado drožlėmis ir mėtų lapeliais.