TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-03 17:33
Nerealiai skanūs kibinai
Kibinai

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
1 kilogramas miltų
400 gramų sviesto (šalto)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
1 šaukštas druskos
Įdarui:
600 gramų faršo (naudojau kiaulienos)
100 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas prieskonių mėsai (mėgstamų)
1 šaukštelis garstyčių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į miltus sutarkuojame šaltą sviestą. Tada tarp pirštų sutriname, kad būtų smėlio rupumo masė. Tame pačiame inde padarome duobutę ir sudedame druską, kiaušinius bei grietinę. Gerai išminkome. Tešla bus kiek kietoka, sunki minkyti. Dedame į šaldytuvą pastovėti.

2.
Pasiruošiame mėsą (galima naudoti ir kiaulienos sprandinę, tik ją reiktų smulkiai supjaustyti). Į faršą labai smulkiai įpjaustome svogūną, dedame garstyčias (galima jų ir nedėti, bet suteikia gera skonį mėsai). Įpilame apie 100 ml vandens ir pagardiname mėgstamais prieskoniais (druska, pipirais, žolelėmis).

3.
Formuojame kibinus - tešlą daliname vienodo dydžio kamuoliukais. Kiekvieną kočiojame į apskritimą, į vidurį dedame įdaro, užspaudžiame kraštelius ir supiname kasyte.

4.
Dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tampa gražiai auksinės spalvos (man užtrunka apie 25 minutes). Skanaus!




admin · 2020-09-05 12:00 · 292 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt