AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Viršui:
1 kilogramas graikiško jogurto (skaniausia su 9 ar 10 proc. riebumo)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų rudojo cukraus (arba paprasto)
2 vienetai žaliųjų citrinų
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba paprasto krakmolo)
1 šaukštelis vanilės esencijos
Pagrindui:
200 gramų sausainių
80 gramų sviesto
2 šaukštai rudojo cukraus (arba paprasto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalti su maisto smulkintuvu arba tiesiog mÄ—smale. Ä® trupinius dÄ—ti 2 Å¡aukÅ¡tus cukraus ir žiupsnelį druskos. SviestÄ… iÅ¡tirpdyti ir užpilti ant sausainių. Gerai iÅ¡maiÅ¡yti. MasÄ™ sudÄ—ti į torto formÄ… atsegamais Å¡onais, suspausti ir Å¡auti į iki 180 C laipsnių įkaitintÄ… orkaitÄ™ 5-10 minutÄ—ms – tiesiog kol pagrindas truputi sutvirtÄ—s ir apskrus.
2.
Kremui dideliame inde sumaišyti graikišką jogurtą su cukrumi ir vanilės esencija. Viską plakti tiesiog su rankiniu elektriniu trintuvu arba plaktuvu. Sudėti krakmolą, išplakti. Nutarkuoti žaliają citrinų odelės dalį ir kartu su abiejų žaliųjų citrinų sultimis supilti į kremą. Tuomet įmušti kiaušinius. Po kiekvieno - masę gerai išplakti.
3.
KremÄ… užpilti ant pakepusio pagrindo ir dÄ—ti į orkaitÄ™ 15 minuÄių. Tuomet temperatÅ«rÄ… sumažinti iki 130 laipsnių ir pyragÄ… kepti dar apie 50 minuÄių.
4.
Pyragas bus iÅ¡kepÄ™s tuomet, kai pats vidurys dar Å¡velniai liuliuos, bet kraÅ¡tai jau bus visiÅ¡kai tvirti. ArtÄ—jant kepimo laiko pabaigai, patarÄiau formÄ… vis Å¡velniai pajudinti, taip patikrinant vidurį, kad pyragas neperkeptų.
5.
Pyragui iškepus, peiliu atsargiai "apeiti" palei jo kraštą, kad šis atliptų nuo skardelės. Kitu atveju, pyragas gali suskilti, kadangi vėsdamas jis truputi susmenga.
6.
Prieš valgant palaikyti šaldytuve apie 4 valandas arba geriausia per naktį.
Patarimai:
•
Galima sausainių pagrindo ir nekepti, o tiesiog dÄ—ti į Å¡aldiklį kokioms 20 minuÄių, taÄiau man, jį truputi pakepus, jis pavyksta geriau: traÅ¡kesnis ir nesumirkÄ™s.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje