INGREDIENTAI: 20 vienetų makaronų vamzdelių (apytikriai, beveik viso 250g pakelio)
150 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
Įdarui:
700 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas salierių (nebūtina arba keiskite saldžia paprika)
50 gramų kietojo sūrio (nebūtina, naudojau VILVI Memel Reserve)
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų, nebūtina)
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovinto raudonėlio)
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
800 gramų pomidorų tyrės
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba grietinės ar tiesiog sultinio ar vandens)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas salierių (nebūtina arba keiskite saldžia paprika)
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai itališkų žolelių (arba 1.5 a.š. džiovinto raudonėlio)
pagal skonį druskos
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Toliau skaitykite paspaudę
Išsamiau