AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį obuolių
250 gramų miltų
200 gramų kefyro
100 gramų varškės (geriau sausesnės)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukšteliai cinamono
pagal poreikį aliejaus (kad apsemtų 10 cm puodo ar keptuvės)
1 žiupsnelis cukraus (arba pagal skonį)
Å¡iek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Trynius sumaišyti su puse kefyro. Sudėti gerai pertrintą varškę, cukrų ir druską, išmaišyti.
3.
Pakaitomis vis maišant pilti likusį kefyrą ir berti miltus. Gerai išmaišyti.
4.
Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą.
5.
Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų.
6.
Obuolį supjaustyt plonomis riekelėmis. Išpjauti sėklas, padaryti didelę skylę, apibarstyti cinamonu.
7.
Riekeles merkti į tešlą ir dėti kepti į aliejų.
8.
Kepti, kol spurgos gražiai paruduos.
9.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra, dar galima papuošti mėtų lapeliais ar mėgiama uogiene.
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.
•
Gamindami Å¡ias spurgas obuolius rinkitÄ—s miltingesnius, ne per sultingus - spurgos bus standesnÄ—s ir puresnÄ—s.
•
Spurgų tešlos saldumą drąsiai koreguokite pagal save. Jeigu tieksite su uogiene, galite papildomai tešlos net nesaldinti, o jeigu skanausite vienas - įdėti truputį cukraus ar kito mėgiamo saldumo (pvz. klevų sirupo ar medaus).