AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų)
1 vienetas baklažanų
4 vienetai pomidorų
2 šlakeliai alyvuogių aliejaus
3 skiltelÄ—s Äesnako
2 šaukšteliai druskos
pagal skonį prieskonių
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį petražolių
pagal skonį baziliko
pagal skonį Äesnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažaną supjaustome 2 - 3 milimetrų storio riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame pastovėti. Baklažanų riekeles nusausiname popieriniu rankšluostėliu.
2.
Pomidorus ir cukinijas supjaustome panašaus storio riekelėmis, kaip pjaustėme baklažanus.
3.
Padažui įkaitintame aliejuje apkepame smulkiai supjaustytus svogÅ«nus, ÄesnakÄ…, tada dedame kubeliais supjaustytÄ… paprikÄ… ir dar truputį pakepiname, kol paprika suminkÅ¡tÄ—s. Sudedame konservuotus pomidorus, Å¡iek tiek baziliko, Å¡iek tiek petražolių ir viskÄ… patroÅ¡kiname apie 15 minuÄių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
4.
Padažą supilame į indo, kuriame ruoÅ¡ime troÅ¡kinį, dugnÄ…. Inde ant padažo sluoksniuojame cukinijÄ…, baklažanÄ…, pomidorÄ… ir t. t., kol užpildome visÄ… indÄ…. Ant virÅ¡aus pabarstome Å¡iek tiek petražolių, smulkiai kapoto Äesnako, druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių ir apÅ¡lakstome aliejumi.
5.
IndÄ… sandariai uždenkite dangÄiu, kepimo popieriumi arba folija ir dÄ—kite į iki 190 C laipsnių įkaitintÄ… orkaitÄ™. Kepame apie valandÄ…, likus 10 - 15 minuÄių iki kepimo pabaigos indÄ… galima atidengti, kad daržovÄ—s truputį apskrustų. Ä® pabaigÄ… apibarstome žalumynais. Taip pat labai tinka tarkuotas kietasis sÅ«ris.