TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Purus varškės apkepas - minkštas ir labai skanus!
Purus varškės apkepas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas varškės
5 vienetai kiaušinių
200 gramų manų kruopų
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
4 šaukštai džiūvėsėlių
Aptepimui:
Å¡iek tiek sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Masę palikite pastovėti vienai valandai.

2.
Baltymus išplakite iki standumo (kad pavertus dubenį jie nekristų, o pakėlus plaktuvą liktų standžios viršūnės). Baltymus atsargiai įmaišykite į varškės masę.

3.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite paruoštą masę.

4.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 190°C orkaitę ir kepkite apie 40 minučių (arba kol gražiai paruduos).




admin · 2020-08-28 09:00 · 376 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt