AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
640 gramų kvietinių miltų (apytiksliai)
250 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus (apytiksliai)
25 gramai šlapių mielių
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
300 gramų riešutų (naudojau 150 g skaldytų lazdynų riešutų ir 150g pilnai maltų lazdyno riešutų)
60 gramų sviesto (tirpinto)
50 mililitrų pieno
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai rudojo cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 Å¡lakelis pieno
Glazūrai:
200 gramų cukraus pudros
3 Å¡aukÅ¡tai citrinų sulÄių
1 Å¡lakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ä® indÄ… sutrupinti mieles.
2.
Pašildyti pieną su cukrumi. Šiltą pieną supilti ant mielių. Išmaišyti ir palikti, kol suputos. Kai suputoja įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti.
3.
Sumaišyti miltus su druska, suberti į kiaušinių masę ir minkyti tešlą. Kai beveik nebelieka sausų miltų, supilti aliejų ir minkyti, kol taps vientisa masė ir nebelips prie rankų (minkyti reikia gan ilgai).
4.
Å iltai palikti, kol teÅ¡la patrigybÄ—s (apie 1,5 val), jÄ… uždengiant rankÅ¡luosÄiu. Arba galima dÄ—ti į Å¡aldytuvÄ… nakÄiai, jeigu norite ryte Å¡iltų bandelių.
5.
Stalviršį pasibarstyti miltais ar pasitepti aliejumi ir iÅ¡ pakilusios teÅ¡los iÅ¡koÄioti vienÄ… didelį staÄiakampį, arba kelis mažus.
6.
Inde sumaišyti riešutus, cukrų, rudąjį cukrų, supilti pieną. Ištirpinti sviestą ir jį taip pat supilti į riešutų masę. Viską gerai išmaišyti ir pagamintą įdarą tolygiai paskirstyti ant tešlos.
7.
Tešlą suvynioti į ritinį, jį supjaustyti norimo dydžio ritinėliais. Bandeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos didesniais tarpais ir palikti dar šiltai, kad gerai pakiltų.
8.
Dubenėlyje išplakiti kiaušinį ir juo aptepti iškilusias bandeles.
9.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitÄ—je apie 20 minuÄių arba kol gražiai paruduos
10.
Į dubenėlį suberti cukraus pudrą, perpjauti citriną ir išspausti sultis, įpilti pieno, išmaišyti. Šiek tiek atvėsusias bandeles aptepti šiuo mišiniu.
Patarimai:
•
Tešla neturi būti kieta minkant.