TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tortas ''Rafaelo svajonÄ—'' su konservuotais persikais
Tortas Rafaelo svajonÄ— su persikais

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
830 gramų konservuotų persikų (didesnės skardinės)
pagal poreikį sirupo (nuo konservuotų persikų, sulaistymui)
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
3.5 šaukšto aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų (sulčių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų ir masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Lengvai išmaišome iki vientisos masės. Tešlą pilame į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens).

2.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Biskvitą Atvėsiname. Padaliname į 4 dalis.

3.
Kremui grietinėlę išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą.

4.
Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukame iki vientisos konsistencijos masės. Įspaudžiame citrinų sultis. Kremą gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą 30 min. Sumaišome su grietinėlės mase. Išeis purus, saldžiarūgštis kremas.

5.
Persikus nuvarviname (sirupÄ… pasiliekame) ir supjaustome plonomis skiltelÄ—mis.

6.
Šiek tiek kremo atsidedame torto aptepimui, o tada formuojame tortą: į tortinę išklotą kepimo popieriumi arba torto formavimo žiedą dedame biskvitą, sulaistome sirupu, tepame kremo, klojame persikų skilteles ir vėl tepame truputį kremo. Tada dedame kitą biskvito lakštą, vėl sulaistome, aptepame ir t.t., kol surinksime visą tortą. Dedame tortą bent kelioms valandoms į šaldytuvą, o geriausiai ten paliekame per naktį.

7.
Likusiu kremu aptepame torto šonus. Puošiame pagal fantaziją. Aš puošiau šokoladiniais kiaušiniais ir cukrinės masės gėlėmis.




admin · 2020-08-21 15:00 · 407 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt