AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas braškių
330 gramų cukraus marmeladams (naudojome Dansukker)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Braškes sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jeigu norite ne visiškai vientisos tekstūros marmelado, sutrinkite šakute.
2.
Braškes dėkite į prikaistuvį, suberkite cukrų marmeladams ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai masė pradės garuoti, ugnį šiek tiek sumažinkite ir maišydami dar pakaitinkite 6-7 minutes. Baigdami virti suberkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
3.
Karštą marmeladą sukrėskite į švarius iškaitintus stiklainius ir iškart uždarykite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
4.
MarmeladÄ… laikykite vÄ—sioje vietoje.
Patarimai:
•
Iš šio ingredientų kiekio pagaminsite daugmaž 1200 ml marmelado.
•
Norite paįvairinti? TreÄdalį braÅ¡kių pakeiskite raudonaisiais serbentais, abrikosais, persikais ar net mangais!