AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Kukuliams:
500 gramų vištienos faršo
2 vienetai kiaušinių
80 gramų ryžių (virtų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų sultinio
1 sauja baravykų (naudojau šaldytus)
2 šaukštai miltų
2 šaukšteliai sojos padažo
pagal skonį prieskonių
pagal poreikį sviesto
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos faršą (puiku, jeigu susimalsite patys) sumaišyti su virtais ryžiais, prieskoniais ir kiaušiniais. Suformuoti nedidelius graikinio riešuto dydžio kukuliukus ir juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Tada atidėti į šalį, į kitą puodą.
2.
KeptuvÄ—je ant sviesto keletÄ… minuÄių pakepinti miltus (iki Å¡velniai pagels). Nuolat maiÅ¡ant (arba plakant Å¡luotele) supilti sultinį. BÅ«tinai maiÅ¡ykite, kad neatsirastų miltų gumuliukų. Tada suberti kubeliais pjaustytus baravykus - aÅ¡ naudojau Å¡aldytus, bet galite naudoti ir Å¡viežius arba pakeisti kitais mÄ—giamais grybais. Supilti sojos padažą ir iÅ¡maiÅ¡yti.
3.
Kai padažas Å¡iek tiek sutirÅ¡tÄ—s, supilkite jį ant kukuliukų (o jei keptuvÄ—, kurioje ruoÅ¡Ä—te padažą, yra gili, galite kukuliukus sudÄ—ti tiesiai į keptuvÄ™). Supilti grietinÄ—lÄ™ ir patroÅ¡kinti 5-10 minuÄių. Paskaninti smulkintomis petražolÄ—mis.
4.
Kukuliukus pateikti su žaliomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgiamis priedais. Skanaus!