TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Baklava kitaip - baklavos suktinukai
Baklava suktinukai

Porcijų skaičius: 15

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
450 gramų filo tešlos (pakelio)
300 gramų riešutų (mėgstamų mišinys)
200 gramų sviesto
Sulaistymui:
200 gramų medaus
100 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
1 vienetas citrinų
Å¡iek tiek cinamono
Å¡iek tiek malto kardamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kol gaminsime, nenaudojamą ištiestą tešlą visą laiką laikykite po drėgnu rankšluostėliu, kitaip tešla pradės džiūti.

2.
Tešlą supjaustyti pailgais lakštais, tokio ilgio, kad vėliau būtų patogu vynioti. Aš pjaustau maždaug 15*20 cm stačiakampiais.

3.
Sviestą ištirpinti. Vieną tešlos lapą aptepti sviestu, dėti kitą lapą, vėl sviesto, taip sudėti maždaug 5 - 6 sluoksnius, ant ilgesnės kraštinės dėti smulkintų riešutų ir susukti suktinukus. Suktinukus dėti vieną prie kito dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, kad liestųsi, bet nesispaustų . Sudėtų suktinukų viršų aptepti sviestu.

4.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaintoje orkaitėje apie 25 minutes, tuomet jau stebėti, kol pradės ruduoti paviršius ir išjungti. Išimti iš orkaitės.

5.
Medų ištirpinti ir sumaišyti su cinamonu, kardamonu, iš citrinos išpsuastomis sultimis ir vandeniu. Šiuo sirupu sulaistyti šiltą, bet nebe karštą baklavą. Galima pabarstyti sezamo sėklomis, bet nebūtina. Palikti kelioms valandoms, kad sirupas susigertų. Patiekdami, suktinukus atsargiai atskirkite peiliu, patogiausia dar perpjauti perpus.




admin · 2020-08-05 12:00 · 405 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt