TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo)
625 mililitrai vištienos sultinio
200 gramų grikių
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas brokolių
150 gramų fermentinio sūrio
125 gramai mocarela sūrio (galima keisti fermentiniu)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako
30 gramų sviesto
1 šaukštelis džiovintas čiobrelis
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį druskos
1 pundelis petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Didesniame puode (geriausia tokiame, kurį vėliau galėsite dėti į orkaitę) virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite kubeliais supjaustytą vištieną, ištrintą žiupsniu druskos ir pipirų. Kartais pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol vištiena bus iškepusi. Neperkepkite, vištiena turi likti sultinga. Išimkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.

2.
Į tą patį puodą suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles ir tarkuotą morką. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol svogūnas taps skaidrus ir suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite daržoves į šalį.

3.
Į puodą supilkite sultinį, suberkite grikius. Užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių. Tuomet įmaišykite žiedynais išskaidytus brokolius, grietinėlę, vėl uždenkite dangčiu ir virkite dar apie 5-7 minutes, kol grikiai ir brokoliai bus išvirę. Nuimkite nuo ugnies.

4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros.

5.
Grikius ir brokolius sumaišykite su keptos vištienos gabalėliais, keptomis daržovėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu, džiovintais čiobreliais, malta rūkyta paprika. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

6.
Paviršių išlyginkite, apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu.

7.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol mocarela išsilydys ir apskrus.

8.
Patiekite apibarstę šviežiomis petražolėmis, valgykite dar šiltą.


Patarimai:
•
Å iam apkepui geriausia rinkitÄ—s viÅ¡tos Å¡launelių mÄ—sÄ… be kaulo ir odos – jis bus minkÅ¡tesnÄ— ir sultingesnÄ— negu viÅ¡tienos krÅ«tinÄ—lÄ—.

•
DrÄ…siai galite ruoÅ¡ti ir vegetariÅ¡kÄ… apkepo variantÄ… – viÅ¡tienÄ… pakeiskite dar vienu brokoliu ar kitomis mÄ—gstamomis daržovÄ—mis.




admin · 2020-08-04 09:00 · 388 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt