AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį pomidorų (tiek kad pripildyti stiklainius)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kvapiųjų pipirų
Å¡iek tiek Äesnako (nebÅ«tina, bet tinka)
Marinatui:
1 litras vandens
3 šaukštai cukraus
5 Å¡aukÅ¡tai citrinų sulÄių
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus švariai nuplaunu. Odeles keliose vietose subadau mediniu smeigtuku, kad kaitinant nesutrūkinėtų.
2.
Ant kiekvieno stiklainio dugno dedu po skiltelÄ™ Äesnako, keletÄ… juodųjų pipirų ir keletÄ… kvapniųjų pipirų grÅ«delių. Ant virÅ¡aus glaudžiai dedu pomidorus pripildydama jais visÄ… stiklainį.
3.
Iš marinatui skirtų produktų išverdu marinatą ir juo dar karštu užpilu pomidorus, palikdama daugmaž 1 cm tarpelį nuo stiklainiukų viršaus.
4.
Stiklainiukus sudedu į didelį puodÄ… su vandeniu (ant puodo dugno prieÅ¡ tai dar patiesiu rankÅ¡luostÄ—lį, kad stiklainiai nesuskiltų), pridengiu Å¡variais dangteliais (bet neužsuku), vandenį užkaitinu ir pasterizuoju 80-90 laipsnių temperatÅ«roje (0,5 l stiklainius - 15 minuÄių, 1 l stiklainius - 20 minuÄių).
5.
Tada stiklainius užsuku, apverÄiu ant rankÅ¡luostuko dangteliais žemyn, Å¡iltai užkloju ir leidžiu visiÅ¡kai atvÄ—sti. O tada neÅ¡u į rÅ«sį.