AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų konservuotų avinžirnių
300 gramų pievagrybių
125 gramai ryžių
100 gramų avižinių dribsnių
1 vienetas morkų
100 gramų sūrio
50 gramų alyvuogių (mėgstamų, be kauliuko)
5 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
0.5 šaukštelio asafetidos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (arba ghee sviesto)
Å¡iek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės. Paliekame atvėsti.
2.
Smulkiai supjaustome pievagrybius. MorkÄ… sutarkuojame stambia tarka arba supjaustome Å¡iaudeliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname 2 šaukštus aliejaus arba ghee sviesto, beriame asafetidą, kuminą, kalendrą ir pakepiname 5 sekundes. Dedame morką ir pievagrybius. Kepame, kol suminkštės.
4.
Sutriname avinžirnius iki vientisos konsistencijos masės (jei liks didesnį gabaliukai - nieko baisaus).
5.
Supjaustome alyvuoges. Smulkiai sutarkuojame sūrį.
6.
Į didelį dubenį dedame avinžirnių masę, keptas daržoves, sūrį (šiek tiek atidedame viršui apibarstyti), atvėsintus ryžius, avižinius dribsnius, pagardiname sojos padažu, 3 šaukštais pomidorų padažo, druska, pipirais ir gerai permaišome.
7.
Masę dedame į sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Viršų aptepame pomidorų padažu. Apibarstome sūriu.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitÄ—je 30 minuÄių. AtvÄ—siname, supjaustome ir tiekiame.