TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu
Tobula vištiena grietinės padaže su sūriu

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
8 gabalėliai vištienos šlaunelių mėsos (mažesnių arba 6 didesnių)
200 gramų grietinės (naudojome 30%)
150 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo, žr. patarimus)
2 skiltelės česnako (ar 1/4 šauktelio česnako granulių)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar kitų mėgstamų žolelių)
šiek tiek žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrį smulkiai sutarkuoti.

2.
Grietinę išmaišyti su druska, pipirais, paprika, raudonėliais, įspausti česnaką, dėti pusę sūrio.

3.
Į orkaitei tinkamą stiklinį indą sudėti vištienos gabalėlius, aplieti grietinės padažu. Vištienos gabalėlių tarpusavyje nesuspauskite, geriau, kad liktų nedidelį tarpeliai, taip tolygiau iškeps.

4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje (režimas su vėjeliu) orkaitėje apie 30 minučių.

5.
Pabarstyti likusiu sūriu ir kepti dar 10 - 15 minučių, kol sūris ištirps ir apskrus, o vištiena galutinai iškeps.

6.
Patiekiant papuošti žalumynais, galima papildomai pabarstyti tarkuotu sūriu.


Patarimai:
•
Jei gaminsite su kietuoju sūriu, vištiena bus intensyvesnio skonio, padažas turės daugiau tekstūros, o su fermentiniu - padažas labiau tystantis, švelnesnio skonio. Galima naudoti kietąjį arba fermentinį, arba maišyti perpus. Jeigu mėgstate patiekalus su daug sūrio, jo galite dėti ir daugiau :)

•
Padažas nėra labai tirštas. Jei norite tirštesnio, į grietinę (ypač, jei naudosite liesesnę), prieš apliejant vištieną, įmaišykite šaukštelį - šaukštą krakmolo ar kvietinių miltų. Maišykite kruopščiai, kad neliktų gumuliukų.

•
Iškeptos vištienos ilgai nelaikykite orkaitėje, kad nesutrauktų grietinės nuo perkaitimo. Nuo grietinės sutraukimo taip pat pagelbės ir jeigu į padažą įmaišysite krakmolo ar kvietinių miltų. Taip pat geriausia, jei visi ingredientai bus kambario temperatūros.




admin · 2020-07-28 09:00 · 409 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt