AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 8 gabalėliai vištienos šlaunelių mėsos (mažesnių arba 6 didesnių)
200 gramų grietinės (naudojome 30%)
150 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo, žr. patarimus)
2 skiltelÄ—s Äesnako (ar 1/4 Å¡auktelio Äesnako granulių)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio (ar kitų mėgstamų žolelių)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
2.
GrietinÄ™ iÅ¡maiÅ¡yti su druska, pipirais, paprika, raudonÄ—liais, įspausti ÄesnakÄ…, dÄ—ti pusÄ™ sÅ«rio.
3.
Į orkaitei tinkamą stiklinį indą sudėti vištienos gabalėlius, aplieti grietinės padažu. Vištienos gabalėlių tarpusavyje nesuspauskite, geriau, kad liktų nedidelį tarpeliai, taip tolygiau iškeps.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje (režimas su vÄ—jeliu) orkaitÄ—je apie 30 minuÄių.
5.
Pabarstyti likusiu sÅ«riu ir kepti dar 10 - 15 minuÄių, kol sÅ«ris iÅ¡tirps ir apskrus, o viÅ¡tiena galutinai iÅ¡keps.
6.
Patiekiant papuošti žalumynais, galima papildomai pabarstyti tarkuotu sūriu.
Patarimai:
•
Jei gaminsite su kietuoju sūriu, vištiena bus intensyvesnio skonio, padažas turės daugiau tekstūros, o su fermentiniu - padažas labiau tystantis, švelnesnio skonio. Galima naudoti kietąjį arba fermentinį, arba maišyti perpus. Jeigu mėgstate patiekalus su daug sūrio, jo galite dėti ir daugiau :)
•
Padažas nÄ—ra labai tirÅ¡tas. Jei norite tirÅ¡tesnio, į grietinÄ™ (ypaÄ, jei naudosite liesesnÄ™), prieÅ¡ apliejant viÅ¡tienÄ…, įmaiÅ¡ykite Å¡aukÅ¡telį - Å¡aukÅ¡tÄ… krakmolo ar kvietinių miltų. MaiÅ¡ykite kruopÅ¡Äiai, kad neliktų gumuliukų.
•
Iškeptos vištienos ilgai nelaikykite orkaitėje, kad nesutrauktų grietinės nuo perkaitimo. Nuo grietinės sutraukimo taip pat pagelbės ir jeigu į padažą įmaišysite krakmolo ar kvietinių miltų. Taip pat geriausia, jei visi ingredientai bus kambario temperatūros.