AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų sausainių
150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos)
100 gramų migdolų miltų
25 gramai kokosų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
400 mililitrų kokosų pieno (bent 18 proc. riebumo)
300 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia - elektriniu trintuvu). Berti migdolų miltus, mirkytas maltas datules, ištirpintą kokosų aliejų bei žiupsnelį druskos. Masę gerai išminkyti.
2.
Masę sudėti į apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens) ir spaudžiant rankomis suformuoti torto pagrindą ir kraštus. Dėti į šaldiklį bent 30 min pastingti.
3.
Å okoladÄ… smulkiai sukapoti.
4.
Kokosų pienÄ… pakaitinti ir karÅ¡tÄ… pilti ant Å¡okolado, kad apsemtų. Palaikyti 10 minuÄių. Tada masÄ™ iÅ¡maiÅ¡yti ir supilti ant torto pagrindo.
5.
TortÄ… dÄ—ti į Å¡aldytuvÄ… bent 3 valandoms (o dar geriau - nakÄiai), kad sustingtų.
6.
Patiekdami mes tortą papuošėme braškėmis, skrudintais pekano riešutais ir jūros druskos dribsniais, bet drąsiai galite puošti savo nuožiūra.
Patarimai:
•
Å is receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įraÅ¡Ä… rasite Äia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite Äia.
•
Tortą laikykite šaldytuve, nes stovėdamas kambario temperatūroje jis suminkštėja.