TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 23:39
Veganiškas šokoladinis tortas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų sausainių
150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos)
100 gramų migdolų miltų
25 gramai kokosų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
400 mililitrų kokosų pieno (bent 18 proc. riebumo)
300 gramų juodojo šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia - elektriniu trintuvu). Berti migdolų miltus, mirkytas maltas datules, ištirpintą kokosų aliejų bei žiupsnelį druskos. Masę gerai išminkyti.

2.
Masę sudėti į apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens) ir spaudžiant rankomis suformuoti torto pagrindą ir kraštus. Dėti į šaldiklį bent 30 min pastingti.

3.
Å okoladÄ… smulkiai sukapoti.

4.
Kokosų pieną pakaitinti ir karštą pilti ant šokolado, kad apsemtų. Palaikyti 10 minučių. Tada masę išmaišyti ir supilti ant torto pagrindo.

5.
Tortą dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.

6.
Patiekdami mes tortą papuošėme braškėmis, skrudintais pekano riešutais ir jūros druskos dribsniais, bet drąsiai galite puošti savo nuožiūra.


Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.

•
Tortą laikykite šaldytuve, nes stovėdamas kambario temperatūroje jis suminkštėja.




admin · 2020-07-27 09:00 · 425 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt