TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 22:31
Greitas štrudelis su vištiena ir pievagrybiais
Vištienos štrudelis

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų sluoksniuotos tešlos (6 lapų)
2 vienetai kiaušinių
Įdarui:
400 gramų vištienos filė
200 gramų pievagrybių (ar apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų grietinėlės (liesos ar riebios)
3 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio druskos (ar pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinti, pridengus švariu rankšluostėliu.

2.
Svogūną smulkiai sukapoti, vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, o pievagrybius riekelėmis.

3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūnus, pamaišant, apie 5 minutes. Tuomet sudėti vištieną, kepinti apie 10 minučių, tuomet sudėti pievagrybius, pagardinti prieskoniais, pilti grietinėlę ir patroškinti ant nedidelės kaitros apie 5 minutes, kol nugaruos dalis skysčio.

4.
Tešlą šiek tiek pakočioti, į vidurį dėti vištienos įdaro, tešlą užlenkti, užspausti kraštus ir galus.

5.
Įdarytus štrudelius dėti sujungimo siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu. Paviršiuje padaryti kelias skylutes šakute (kad kepant tešla neplyštų).

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Skanaus!


Patarimai:
•
Papildomui įdarą galima gardinti kepinta morka.




admin · 2020-07-24 03:00 · 383 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt