AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Faršui:
400 gramų kiaulienos faršo (galima ir kitos mėsos)
100 gramų grikių (nevirtų)
1 vienetas svogūnų (didelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vandens (grikiams mirkyti)
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, 1 skardinės)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
pagal skonį druskos
pagal poreikį vandens
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Suberkite grikius į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite mirkti 15 minučių. Nupilkite vandenį.
2.
Faršui svogūną smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
3.
Faršą sumaišykite su svogūnu, grikiais, druska ir pipirais.
4.
Faršą padalinkite į 12 gabalėlių. Iš kiekvieno gabalėlio drėgnais delnais suformuokite apvalų kotletą.
5.
Padažui sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
6.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir morkas, apkepkite. Tada sudėkite pomidorus, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
7.
Padažą supilkite į kepimo indą (naudojau 22 × 28 cm dydžio), sudėkite kukulius ir įpilkite tiek verdančio vandens, kad nepilnai apsemtų.
8.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Išjunkite orkaitę ir, neatidarę durelių, palikite indą dar 15-20 minučių.
9.
Patiekite su marinuotais agurkėliais. Skanaus!