TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje
Vištiena su pomidorais ir sūriu keptuvėje

Porcijų skaičius: 3

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 vienetai vištienos filė (apie 400 g, arba šlaunelių mėsos be kaulų ir odos)
120 gramų mocarela sūrio (arba kitokio sūrio, žr. patarimus)
1 sauja vyšninių pomidorų (ar 1 didelio pomidoro)
100 mililitrų sultinio (arba vandens+1/4 šaukštelio mėgstamų prieskonių)
3 šaukšteliai pesto (nebūtina)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
40 gramų sviesto
1 saujelė žalumynų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną pabarstyti druska ir pipirais. Jei gabaliukai labai stori, galite juos šiek tiek paploninti padaužant virtuviniu plaktuku.

2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame iš abiejų pusių po 6 - 10 minučių apkepti vištieną, kol apskrus ir iškeps iš vidaus. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabalėlio storio. Jei norite įsitikinti, ar vištiena iškepė, galite įsmeigti peilio galiuką ar šakutę, turi išbėgti skaidrios, sultinį primenančios sultys, o vištienos vidus neturi būti rausvas. Vištieną išimti ir atidėti į lėkštę.

3.
Kol kepa vištiena, smulkiai sukapoti česnaką, pomidorus perpjauti pusiau. Jei naudojate didelius pomidorus, juos supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.

4.
Neišjungus kaitinimo, į keptuvę pilti sultinį, dėti sviesto gabalėlį. Kai sviestas aptirps, sudėti smulkiai kapotą česnaką. Minutę pakaitinti pamaišant.

5.
Į keptuvę grąžinti vištienos gabalėlius. Suplėšyti mocarelos sūrį ir išdėlioti ant kiekvieno vištienos gabalėlio. Viršų aptepti pesto padažu. Išdėlioti pomidorus.

6.
Keptuvę uždengti dangčiu ir pakaitinti 2 - 3 minutes, kol sūris aptirps.

7.
Patiekiant pabarstyti žalumynais, vištieną galima apšlakstyti padažu iš keptuvės. Skanaus!


Patarimai:

Pesto padažas šiam patiekalui nėra būtinas, bet jis priduoda išties ypatingo skonio ir aromato. Jei pesto padažo neturite, jo galima labai paprastai pasigaminti namuose praktiškai iš bet kokių žalumynų, detalų receptą, kaip tai padaryti, rasite čia.


Sūrį galima pakeisti mėgstamu fermentiniu ar puskiečiu, tuomet jį reikėtų sutarkuoti stambesne tarka ir atsagiai išdėlioti ant kepsnelių.




admin · 2020-06-24 21:00 · 453 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt