AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų rabarbarų
250 gramų miltų (naudojau Ekstra)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto
200 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakite su cukrumi iki purumo. Tada suberkite vanilinį cukrų ir po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno,
2.
Pamažu maišydami (jau šaukštu) suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Maišykite tiek, kad tešla susijungtų ir neliktų sausų miltų, bet nepermaišykite. Tešla turi būti tirštoka, šiek tiek tirštesnė už riebią grietinę.
3.
Rabarbarus švariai nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais arba, jeigu norite dailaus pyrago viršaus, dalį rabarbarų galite supjaustyti juostelėmis.
4.
Į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm formą) pilkite pusę tešlos, ant jos išdėliokite pusę rabarbarų, tada supilkite likusią tešlą ir ant jos gražiai išdėlokite likusius rabarbarus, lengvai juos raka spustelkite į tešlą. Jeigu norisi, galite pasižaisti iš rabarbų dėliodami raštą :)
5.
Pyragą šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių, ir kepkite apie 40-50 minučių. Ar iškepė, patikrinsite įsmeigę medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrauktas pagaliukas švarus, neapsivėlęs trupiniais, pyragas iškepęs.
6.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, o tada pjaukite ir mėgaukitės!