AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (riebios)
100 gramų juodojo šokolado
20 gramų cukraus
2 gramai aitriosios paprikos
1 žiupsnelis kardamono
pagal skonį vanilės
Garnyrui:
100 gramų obuolių
1 vienetas citrinų (nedidelės)
10 gramų cukraus
10 gramų konjako
1 gramas kardamono
pagal skonį mėtų (šviežios)
Patiekiant:
pagal poreikį uogų
pagal poreikį mėtų (šviežios, lapelių)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grietinėlė išplakama drauge su vanile. Šlakelį palikti šokoladui.
2.
Šokoladas ištirpinamas ant nedidelės kaitros ar virš garų vonelės. Įtarkuojamas kardamonas. Dedamas smulkintas čili ir išmaišoma. Truputį atvėsinama.
3.
Į šokoladą pilti šlakelį grietinėlės, išmaišyti. Berti cukrų, išmaišyti.
4.
Šokoladinė masė dedama į plaktą grietinėlę ir viskas gerai išmaišoma.
5.
Paruoštas kremas dedamas į silikonines formeles. Dedama į šaldiklį 20-30 minučių, kad sustingtų.
6.
Obuoliai supjaustomi nedideliais gabalėliais ir sumaišomi su iš citrinos išspaustomis sultimis, smulkintomis mėtomis, konjaku, cukrumi bei kardamonu. Paliekami 15-20 minučių pasimarinuoti.
7.
Sustingęs kremas išimamas iš formelių ir tiekiamas su marinuotais obuoliais, uogomis ir mėtų lapeliais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.