TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Netikras zuikis su glazūruotomis morkytėmis
Netikras zuikis su morkomis

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Faršui:
1 kilogramas maltos mėsos (skaniau riebesnės)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
2 riekelės batono
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
2 šaukštai krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
Garnyrui:
9 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai svogūnų laiškų (smulkintų)
1 šaukštas cukraus
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
0.5 stiklinės vandens (+ į kepimo indą įpilti)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą išmirkykite piene, gerai nuspauskite.

2.
Į dubenį dėkite maltą mėsą, batoną, svogūną, česnaką, įmuškite kiaušinius, berkite prieskonius, krakmolą ir išminkykite.

3.
Drėgnomis rankomis suformuokite kepaliuko formos kepsnį.

4.
Dėkite kepsnį į kepimo indą, įpilkite vandens ir kepkite iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

5.
Glazūruotas morkytes dariau pagal šį receptą.

6.
Morkas nuskusti ir supjaustyti ploais šiaudeliais ar griežinėliais.

7.
Įkaitinti puodą ir jame ištirpinti sviestą. Tada į puodą sudėti morkas, supilti puse stiklinės vandens ir pabarstyti cukrumi. Virti uždengtame puode ant vidutinės kaitros apie 5 - 6 minutes.

8.
Nuimti dangtį, supilti citrinų sultis ir virti dar apie 4 minutes, kol vanduo išgaruos, o morkos suminkštės. Pagardinti druska, pipirais.

9.
Zuikį dėti į pailgą lėkštę, aplink išdėliokite morkas, pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų. Zuikiui padarykite iš pipirų akytes, iš lauro lapų ausytes, iš spagečių ūsus, o iš gabaliuko morkos nosytę.




admin · 2020-06-12 06:00 · 452 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt