TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 20:35
Tiršta brokolių ir sūrio sriuba
Brokolių ir sūrio sriuba

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
1 ir 1/5 litro sultinio (vištienos ar daržovių)
200 mililitrų grietinėlės (riebios ar liesos - pagal skonį)
150 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas morkų (didesnės)
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas svogūnų (didelio)
50 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Puode, kuriame virsite sriubą, ištirpinkite sviestą.

2.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti, morkas - sutarkuoti, salierą supjaustyti griežinėliais.

3.
Į puodą dėti svogūnus, apkepinti 2 - 3 minutes, tuomet sudėti česnaką su morkomis ir salierais, kepinti 5 minutes, vis pamaišant.

4.
Brokolį išskirstyti žiedynais, o minkštesnę koto dalį supjaustyti stambiais kubeliais.

5.
Sudėti pjaustytą brokolio koto dalį, pilti sultinį, pagardinti druska, pipirais ir paprika. Kaitinti, kol užvirs, tuomet uždengti puodą, sumažinti kaitrą, kad sriuba vos virsnotų, virti 15 minučių. Tuomet sudėti žiedynais išskirstytą žiedyną ir pavirti dar 5 minutes. Žiedynus dedame vėliau, kad nepervirtų.

6.
Supilti grietinėlę ir užvirinti. Po truputį, maišant, berti tarkuotą sūrį, kol išsilydys.

7.
Patiekiant papildomai į lėkštę galima berti tarkuoto sūrio.


Patarimai:

Galima paruošti ir trintą sriubą - prieš beriant sūrį, sriubą sutrinti elektriniu trintuvu ir užvirinti, tik tuomet, maišant, berti sūrį.




admin · 2020-06-11 18:00 · 456 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt