AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų miltų
80 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
1 šaukštas cukraus pudros
šiek tiek druskos
Įdarui:
250 gramų vyšnių
250 gramų kreminės varškės
200 gramų kreminio sūrio (Filadelfija ar pan.)
135 gramai cukraus
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek vanilės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Trynį išplakti su cukraus pudra, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, berti miltus, druską, įpilti pieną ir suminkyti tešlą.
2.
Apvalios formos (naudojau 20 cm skersmens atsegamais kraštais) dugną iškloti kepimo popieriumi ir paskirstyti tešlą. Suformuoti ir 3,5 - 4 cm aukščio kraštelius.
3.
Įdarui kiaušinius, cukrų, vanilę, varškę ir kreminį sūrį gerai išplakti ir supilti ant tešlos pagrindo. Ant viršaus išdėlioti vyšnias, įspaudžiant jas į varškę.
4.
Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Iškepus palikti formoje visiškai atvėsti.
5.
Prieš tiekiant galite dar pabarstyti cukraus pudra, balto ar juodo šokolado drožlėmis.
Patarimai:
•
Vietoje kreminio sūrio tinka ir maskarponės sūris ar rikotos sūris. Arba galima pakeisti kremine varške, perpus sumaišyta su riebia grietine.
•
Palaikytas per naktį šaldytuve pyragas bus dar skanesnis.