AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 420 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
220 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
90 gramų medaus
75 gramai sviesto
30 gramų kakavos (nesaldžios)
15 gramų sodos
2 šaukštai citrinų sulčių
Kremui:
300 gramų grietinės (riebios)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
120 gramų cukraus pudros (ar pagal skonį)
Papuošimui:
90 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenėlį dėti medų, cukrų ir sviestą. Dubenėlį statyti ant didesnio puodo su verandčiu vandeniu taip, kad mažojo dubenėlio dugnas neliestų verdančio vandens - garų vonelėje viską šildyti ir maišyti, kol visi ingredientai ištirps ir susijungs, visiškai nebesijaus cukraus kristalų.
2.
Palikti 5 minutes pravėsti, tuomet po vieną įmaišyti kiaušinius (šakute ar šluotele), gerai išmaišant po kiekvieno.
3.
Suberti sodą, ant jos įspausti citrinos sulčių, kad suputotų, išmaišyti.
4.
Įsijoti miltus su kakava ir kruopščiai išmaišyti. Tešla bus labai tiršta, taip ir turi būti.
5.
Palikti pastovėti apie 15 minučių, kad tešlą kiek pravėstų, bet būtų dar šilta. Svarbu - nepalikite tešlos stovėti, kol visiškai atvės!
6.
Delnus pamiltuoti, gnybti tešlos (ji bus lipnoka), ją dėti ant truputį pamiltuoto kepimo popieriaus, užberti dar truputį miltų ir plonai (iki 0,5 cm storio) iškočioti maždaug formos, kurioje rinksite tortą, skersmens.
7.
Su kepimo popieriumi dėti į skardą, pabadyti šakute ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. Iškepusio lakšto kraštus iš karto apipjaustyti iki reikiamo dydžio. Apipjaustytus kraštelius palikti papuošimui.
8.
Nuo kepimo popieriaus lakštą nuimti tik tuomet, kai atvės. Taip iškepti visus laikštus. Aš iš nurodytų kiekių paruošiu 8 vnt. 18 cm skersmens lakštus.
9.
Grietinę išplakti su cukraus pudra. Atskirai išplakti grietinėlę iki standumo. Abi mases atsargiai išmaišyti.
10.
Į formą dėti lakštą, tepti kremo, vėl dėti lakštą ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti lakštas. Pasilikti truputį kremo šonams aptepti. Tortą palaikyti šaldytive bent kelias valandas, o dar geriau - pernaktį, jog kremas susigertų ir skoniai susijungtų.
11.
Nuo pastovėjusio torto nuimti formos žiedą. Torto kraštus aptepti likusiu kremu. Apipjaustytus keptų lakštų likučius sutrupinti ir jais papuošti torto šonus.
12.
Garų vonelėje ištirpinti šokoladą drauge su grietinėle. Šiuo kremu aplieti tortą. Ant viršaus pabarstyti likusius trupinius. Skanaus!