TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šokoladinis burokėlių pyragas
Šokoladinis burokėlių pyragas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų burokėlių (virtų)
160 gramų juodojo šokolado
160 gramų sviesto
150 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų kavos (stiprios)
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį cukraus pudros

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia maisto smulkintuvu sutrinti burokėlius ir atidėti juos į šalį.

2.
Šokoladą sulaužyti į dubenį, atsparų karščiui, dėti virš garų vonelės. Kaitinti, maišant, kol šokoladas tirps. Kai jis bus bebaigiantis tirpti, pilti kavą ir, nukėlus nuo garų, dėti kambario temperatūros sviestą bei burokėlių tyrę. Palikti truputį atvėsti.

3.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir įmaišyti į šokolado masę. Masė, tuo metu, neturėtų būti labai karšta.

4.
Atskirai išplakti baltymus, dėti cukrų ir dar paplakti iki standžių putų. Lengvai įmaišyti juos į jau pagamintą mase su šokoladu ir burokėliais.

5.
Atskirame inde sumaišyti miltus, druską, kakavą bei kepimo miltelius. Visus sausuosius ingredientus lengvai įmaišyti į tešlą. Svarbu nepermaišyti, geriau tegu lieka keli gumuliukai, negu į tešlą papuola oro burbuliukai.

6.
Tešlą pilti į formą (naudojau standartinę atsegamą tortinę) ir dėti į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 35 - 40-čiai minučių.

7.
Atšalusi apibastyti cukraus pudra.



Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje



admin · 2020-06-09 15:01 · 421 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt