AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau “Rududu“)
170 gramų sviesto (kambario temperatūros)
150 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
100 gramų sūdytų žemės riešutų
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų.
2.
Karamelizuotą kondensuotą pieną dėjau į dubenį ir išsukau mikseriu. Sudėjau minkštą kambario temperatūros sviestą ir dar kartą išsukau iki vientisumo. Sudėjau kiaušinių trynius, vėl išsukau mikseriu.
3.
Įmaišiau (jau šaukštu, ne mikseriu) miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4.
Baltymus išplakiau iki standumo ir atsargiai įmaišiau į tešlą. Galiausiai įmaišiau riešutus (juos prieš tai truputį pasmulkinau elektriniu smulkintuvu).
5.
Tešlą sukrėčiau į pailgą kekso formą ir kepiau iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min (iki į kekso vidurį įkišus medinį pagaliuką jį ištraukiau sausą, neapsivėlusį tešla).
6.
Išėmusi iš orkaitės pirmiausia leidau keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada išėmiau ir atvėsinau ant grotelių.
Patarimai:
•
Jeigu norisi dar skaniau, kekso viršų galima aplieti pieniško šokolado glajumi (ruošiamu kaip šiame recepte) ir apibarstyti skrudintais sūdytais žemės riešutais. Tada keksas savo skoniu primins Snickers šokoladuką
•
Šis keksas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.