AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas raugintų kopūstų
600 gramų kiaulienos (riebesnės)
450 mililitrų vandens
200 gramų perlinių kruopų
2 šaukštai aliejaus
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Pagardinti druska ir pipirais. Apkepinti įkaitintame aliejuje.
2.
Į puodą sudėti raugintus kopūstus, pabarstyti perlinėmis kruopomis. Pagardinti druska ir pipirais. Išdėlioti mėsos gabalėlius. Užpilti vandeniu, dėti lauro lapus.
3.
Puodą įkaitinti, kol ims virsnoti, uždengti ir troškinti apie 1 - 1.5 valandos, kol mėsa, kopūstai ir perlinės kruopos visiškai suminkštės. Galima troškinti ir orkaitėje - karščiui atsparų indą uždengti dančiu ar folija ir troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, troškinimo pabaigoje nudengti ir leisti mėsai šiek tiek apskrusti.