TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Karamelinis tinginio tortas su maskarpone ir kava
Nekeptas karamelinis tortas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 gramų sausainių
300 gramų varškės 9%
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naudojau "Rududu")
200 mililitrų kavos
100 gramų sviesto
Papuošimui:
1 saujelė riešutų
šiek tiek karamelizuoto kondensuoto pieno

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę, karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą dedu į dubenį ir sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių.

2.
Maskarponę išsuku šaukštu (kad būtų tolygesnė, minkštesnė) ir į ją per kelis kartus įmaišau karamelinį varškės kremą.

3.
Apvalią formą atsegamais kraštais (naudoju 21 cm skersmens) iškloju kepimo popieriumi arba maistine plėvele.

4.
Pora šaukštų kremo atsidedu torto šonams papuošti.

5.
Imu po vieną sausainį. Jį labai trumpai merkiu į kavą ir dedu į formos dugną. Kadangi sausainiai kvadratiniai, į tarpus tiesiog įlaužau mažesnių sausainių gabaliukų - kad visas dugnas būtų išklotas vienu sausainių sluoksniu.

6.
Ant sausainių tepu trečdalį kremo. Tada vėl dedu sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių, vėl tepu trečdalį kremo. Dedu dar vieną sausainių sluoksnį ir aptepu likusiu kremu.

7.
Tortą dedu į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.

8.
Prieš patiekiant išimu iš formos ir torto šonus aptepu atsidėtu kremu. Torto viršų aš puošiu smulkintais riešutais ir apšlakstau karamele arba tiesiog pašildytu ir trupučiu pieno praskiestu "Rududu".


Patarimai:

Sausainius naudojau Selgos - trečdalį šokoladinių ir du trečdalius klasikinių, nes tokius turėjau po ranka. Bet puikiai tiks ir bet kokie kiti mėgiami arbatinio tipo sausainiai.




admin · 2020-05-23 09:00 · 429 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt