AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 440 gramų kvietinių miltų
400 gramų varškės
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
90 gramų aguonų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Varškę išmaišome su miltais ir kepimo milteliais.
2.
Sviestą ištirpiname, truputį atvėsiname. Pilame į varškės-miltų masę pilame ir gerai permaišome.
3.
Tešlą padaliname per pusę ir įsukame į plėvelę. Dedame į šaldytuvą 30 min.
4.
Cukrų išmaišome su aguonomis.
5.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame 3 mm storio lakštą ir stikline spaudžiame apskritimus (7 cm skersmens).
6.
Vieną pusę įspaudžiame į cukrų su aguonomis. Sulankstome per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę vėl spaudžiame į cukrų su aguonomis. Ir vėl sulankstome per pusę cukrumi į vidų. Vieną pusę spaudžiame į cukraus-aguonų masę.
7.
Sausainius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos cukruota puse į viršų.
8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.