TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Leonardas Dobilas Vygintė Silvestras Vygantė
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu
Mano skaniausias Napoleonas su citrininiu kondensuoto pieno kremu

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
460 gramų miltų
340 gramų kepinių margarino (arba sviesto)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų grietinės
40 mililitrų vandens (šalto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
340 gramų sviesto (minkšto)
250 gramų kondensuoto pieno, saldinto
70 gramų cukraus pudros
3 saujos razinų
1 vienetas citrinų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į didelį dubenį suberiame miltus, dedame gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, kiaušinį, grietinę ir druską. Kapojame viską mentele kepimui, kol margarinas sukapojamas į mažus gabaliukus. Galima visa tai dėti ant stalo ir kapoti peiliu, bet dubenyje paprasčiau ir virtuvė nebūna miltuota. Supilame vandenį ir toliau minkome rankomis, kol užminkome vienalytę tešlą. Padaliname ją į 7 dalis, ir pastatome į šaldytuvą 1-2 val., aš laikiau tik valandą, bet kuo labiau atšaldysite tešlą, tuo bus geriau. Tuomet iškočiojame iš kiekvieno gabaliuko šiek tiek didesnius nei 22 cm. lakštus, dedame 22 cm. torto formos dugną, apipjauname lakštą ir visą subadome šakute, kad kepdamas stipriai nepakiltų. Iš likusių tešlos nuopjovų iškočiojame lakštą, kurį susmulkinsime trupiniams papuošimui.

2.
Lakštus kepame 220° C orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai pagelsta. Tikslų laiką žiūrėkite pagal savo orkaitės kaitrumą ir stenkitės lakštų neperkepti, nes kitaip jie labai trupės ir tortas bus kietas. Iškeptus lakštus atvėsiname ant grotelių.

3.
Kremui visi produktai turi būti kambario temperatūros (!). Sviestą plakame elektriniu plakikliu, kol tampa purus ir jo tūris padidėja. Plakdami per kelis kartus suberiame pudrą. Sumažiname plakimo greitį ir per kelis kartus plakdami supilame kondensuotą pieną. Supilame citrinos sultis, trumpai paplakame, kad sultys susimaišytų su kremu. Atsidedame maždaug penktadalį kremo torto aptepimui. Į kremą suberiame vandenyje išmirkytas razinas.

4.
Ant lakšto dedame 2 - 3 šaukštus kremo. Kremą paskirstykite taip, kad užtektų visiems sluoksniams, paskirstome ant viso biskvito. Sutepame visus lakštus. Torto viršaus netepame kremu. Uždedame ant viršaus lėkštę arba torto formos dugną, ir paslegiame kuo nors sunkesniu. Palaikome šaldytuve 3-4 val. arba kol gerai sustingsta. Apipjaustome sustingusio torto kraštus, kad būtų lygūs. Aptepame pasiliktu kremu ir apibarstome susmulkinto paskutinio lakšto trupiniais.




admin · 2020-05-13 18:00 · 413 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt